F.A.Q.

 • Как да купя?

  Изберете продукт, изберете размер и/или материя (ако има различни варианти), натиснете бутон "Купи", след това бутон "Плащане", напишете своето име, имейл и телефон, въведете адрес за доставка или изберете офис на куриера и натиснете бутон "Запази и продължи напред". Изберете начин на плащане и натиснете "Завърши поръчката". Ще получите имейл с потвърждение на Вашата поръчка. Това е всичко.

  Приятно пазаруване!

 • Как мога да платя поръчаната стока?

  Може да заплатите поръчаните стоки по следния начин:
  1. Наложен платеж: Заплащането на избрания от Вас продукт става в момента на извършване на доставка като съответната сумата се предава на куриера.
  2. По банков път (моля, посочете номера на поръчката в платежното нареждане):
  Получател: АССА И КО ООД
  Банка: ПИБ АД
  IBAN: BG74FINV91501017508424
  BIC: FINVBGSF
  Поръчката се изпраща след получаване на сумата по нашата сметка.
  3. PayPal: Необходима е регистрация в PayPal.
  4. ePay: Плащане с Микросметка или карта, инициирано чрез клиентски профил в ePay.bg или чрез B-Pay.
  5. PaySera: Директно с кредитна или дебитна карта (Visa, MasterCard, Maestro) или WebMoney.

 • Как и кога се доставя поръчаната стока?

  Поръчаната стока се доставя в България безплатно със Спиди. Всички поръчки, направени до 16:00 ч. се изпращат същия ден (без събота и неделя) и се получават на следващия работен ден.

  За гр. София предлагаме възможност за доставка в деня на поръчката, за поръчки направени до 14:00 часа при цена 12 лв. За Подъчки над 330 лв. експресната доставка е безплатна.

 • Колко струва доставката?

  Доставката на всички поръчки е БЕЗПЛАТНА* за територията на България. Връщането също е БЕЗПЛАТНО*. Научете повече на страница "Доставка и връщане"

  *Експресната доставка в деня на поръчката е възможна само за гр. София и е на цена 12 лв. за поръчки до 330 лв. Над тази сума доставката отново е безплатна. Връщането на поръчки, доставени експресно, е за сметка на купувача.

 • Предлагате ли доставка в деня на поръчката?

  Да, предлагаме възможност за експресна доставка (в деня на поръчката), но само за гр. София и за поръчки направени до 14:00 часа при цена за доставка 12 лв. За Подъчки над 330 лв. експресната доставка е безплатна. Връщането на поръчки, доставени експресно, е за сметка на купувача.

  Поръчката се доставя до 18:30 часа.

 • Доставяте ли в чужбина?

  Да, доставяме. Цената за доставка до всички европейски страни, САЩ и Канада е 20 лв. Поръчки над 330 лв. до тези страни се доставят безплатно.

  Срокът за доставка е около 5 работни дни до европейските страни и около 10 работни дни до САЩ и Канада.

  За достравка в други страни пишете на [email protected] или се обадете на +359 888 233 038

 • Мога ли да върна стоката?

  Да, разбира се. В 14 дневен срок от получаването можете да върнете Вашата покупка, при условие, че стоката е в същия вид, в който е била получена. Връщането на всички покупки е БЕЗПЛАТНО*! Научете повече на страница "Доставка и връщане"

  *Връщането на поръчки, доставени експресно (в деня на поръчката), е за сметка на купувача. 

 • Какво са естествена коприна "Habutai" и "Twill" и каква е разликата между тях?

  Това са два варианта на естествена коприна, произведена от пашкула на ларвата на копринената буба Bombyx mori, позната като MULBERRY SILK. Основната разлика при тях идва от НАЧИНА НА ТЪКАНЕ.

  HABUTAI е тъкан с гладко гланцово покритие. Тя е лека, мека, ефирна и полупрозрачна. Шаловете от Habutai практически са еднакви от двете страни, с просто око трудно може да се различи лице от гръб.
  TWILL е коприна със сплитка кепър. Макар и със структура, на допир тази коприна е гладка и мека. Текстурата на Twill кара цветовете да играят със светлината, което придава елегантен блясък на изделията изработени от този вид коприна. Именно това прави шаловете от Twill толкова красиви и ценени. Коприненият Twill е доста издръжлив като материя. Той пада изключително красиво. Това го прави любим на световните модни дизайнери. По-тежка, по-плътна и по-здрава материя, но и почти два пъти по-скъпа от Habotai!

 • Как да почистя моя копринен шал?

  Препоръчваме да използвате професионално химическо чистене. Можете, разбира се, да го изперете внимателно на ръка и в къщи. Научете повече на страница „Грижа за коприната“

 • Как да съхраняваме копринените шалове?

  Коприната е изцяло естествен продукт. Поради тази причина копринените шалове имат необходимостта да „дишат“ по време на тяхното съхранение. Избягвайте да ги съхранявате в полиетиленови опаковки. Не ги оставяйте вързани. Съхранявайте ги прилежно сгънати на проветриво място.

Сравнение на продукти