Доставка и връщане

УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА

 1. Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес или до офис на Спиди. Потребителят поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.
 2. Потребителят има право на преглед преди заплащането на стоката при доставка с наложен платеж на територията на Република България.
 3. Поръчаната от Потребителя стока се доставя до 2 (два) работни дни (за територията на Република България) на посочения от него адрес, при условие, че поръчката е потвърдена от Потребителя и адреса за доставката е посочен точно и е валиден. Доставката до всички населени места в България е безплатна.
 4. Цената за доставка до всички европейски страни, САЩ и Канада е 20 лв. Поръчки над 330 лв. до тези страни се доставят безплатно. Срокът за доставка е около 5 работни дни до европейските страни и около 10 работни дни до САЩ и Канада.
 5. За територията на гр. София предлагаме възможност за доставка в деня на поръчката, за поръчки направени до 14:00 часа. Цената на този вид експресна доставка е 12 лв. За Подъчки над 330 лв. експресната доставка е безплатна. Поръчката се доставя до 18:30 часа.
 6. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована съгласно вида й и ползвания транспорт за доставка.
 7. Ако Потребителят не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, поръчката се счита за отпаднала и Продавачът се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.
 8. В случай, че Потребителят потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка разходите по допълнителната доставка. Разходите за втората доставка се заплащат при получаване на стоката, едновременно с общата сума за поръчката и първата доставка.
 9. Ако трето лице се ангажира с приемането и потвърждаването на получаването на поръчаната стока от името на първоначалния Потребител, направил поръчката, последният няма право да върне стоката или да прави възражения относно доставката.

  При въпроси пишете на адрес: [email protected] или позвънете на 0888 233 038.

ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОСТАВЕНА СТОКА

I. Потребител, поръчал стока от САЙТА, има право да откаже получаването на поръчана от него стока, когато тя му е доставена, само в посочените в настоящите условия случаи:

 1. Ако доставената стока явно не съответства на поръчаната от Потребителя и това може да се установи чрез обикновен преглед на стоката;
 2. Ако при транспортирането стоката или нейната опаковка е повредена;
 3. Ако цената, която Потребителят следва да заплати, не съответства на първоначално оферираната в САЙТА;
 4. Ако не е спазен срока, обявен за доставка;

II. Рекламации по гореизброените точки се извършват само в момента на доставката.

Извън изброените случаи, Потребителят няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката.

За случаите на отказ за получаване на стоката се съставя протокол в момента на доставката. Ако Потребителят откаже подписването на протокола, се приема, че отказът му за получаване на стоката е неоснователен и той дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката.

При необходимост от повече информация, отнасяща се до настоящия раздел, КЛИЕНТЪТ може да направи своето запитване на телефон: +359 888 233038 всеки ден от 09:00 до 18:00 ч. или на email: [email protected]

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

След получаване и заплащане на стоката, Потребителят има право да върне стоката не по-късно от 14 - дневния срок, който започва да тече от датата на получаване на Поръчката, определен в Закона за защита на потребителите.

За да бъде върната една стока, тя трябва да е в изряден търговски вид:

- стоката не е използвана, замърсена или повредена и не е третирана с препарати (парфюми, перилни препарати и др.);

- опаковката й е запазена;

- запазена е касовата бележка или фактурата;

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ, съгласно приложение № 6, може да бъде изтеглено от ТУК:

Връщането на стоката трябва да стане с куриер до адреса от който е получена.

ПРОДАВАЧЪТ ще възстанови на Потребителя в пълен размер заплатената от него сума, не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която ПРОДАВАЧЪТ е получил и прегледал върнатата стока. Възстановяването на заплатена от Потребителя сума се извършва от Продавача единствено по банков път. За тази цел Потребителят е длъжен  да посочи своя лична банкова сметка в български лева.

Връщането на стоката от всички населени места в България е безплатно.

Връщането на стока от чужбина или такава доставена експресно за гр. София е за сметка на купувача.

При необходимост от повече информация, отнасяща се до настоящия раздел, КЛИЕНТЪТ може да направи своето запитване на телефон: +359 888 233038 всеки ден от 09:00 до 18:00 ч. или на email: [email protected]

Сравнение на продукти