Блог

Пако Рабан продължава да вдъхновява българските дизайнери 07.04.2023 10:21:41

Пако Рабан продължава да вдъхновява българските дизайнери

Академията за мода почете паметта на емблематичния испански дизайнер.

автор: Толя Стоянова за списание Elle

Академията за мода почете паметта на емблематичния испански дизайнер Пако Рабан (1934 - 2023) по време на поредната сесия на социално-културния проект „Вечери на стила“. Носители на „Златна игла“ и други талантливи модни дизайнерипрезентираха тоалети, вдъхновени и посветени на испанския дизайнер в столичната галерия „Милениум“.

Водеща на събитието беше Екатерина Свечева – лице на „Златна игла 2022“, инфлуенсър и топмодел. В своето слово проф. Любомир Стойков - главен организатор на вечерта в памет на изключителния дизайнер, подчерта: „Като човек Пако Рабан - този истински колос на визуалната култура и предизвикателните форми, беше скромен, земен и достъпен. Той никога не изневеряваше на изконната мисия на дизайнера: да провокира, да изненадва и да тласка напред развитието на изкуството мода“.

Ина Асса – дизайнер-асистент в студиото на Пако Рабан (2005 - 2006) и носител на „Златна игла“ в категория „Дизайнер на годината“, даде началото на модното ревю, като предложи шал, който е направен от метално плетиво с лента от камъни „Сваровски“ и датира от 1989 година. Второто произведение, осигурено ни от талантливата наша дизайнерка – една от сензациите на вечерта, представлява рокля, която е в насипно състояние „Направи си сам“ на неповторимия Пако Рабан. Тя е в А силует, с тънки презрамки и всеки един метален кръг е с отвори за захващане на малки златни пръстени.

Фото: © Академия за мода / Петър Станев

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Медии

Медии

Пако Рабан продължава да вдъхновява българските дизайнери

Пако Рабан продължава да вдъхновява българските дизайнери

Академията за мода почете паметта на емблематичния испански дизайнер.автор: Толя Стоянова за списание ElleАкадемията за мода почете паметта на емблемати Академията за мода почете паметта на емблематичния испански дизайнер.автор: Толя Стоянова за списание ElleАкадемията за мода почете паметта на емблемати 2023-04-07T10:21:46+03:00 Пако Рабан продължава да вдъхновява българските дизайнери

<p><strong>Академията за мода почете паметта на емблематичния испански дизайнер.</strong></p> <p><strong>автор: Толя Стоянова за списание Elle</strong></p> <p></p> <p>Академията за мода почете паметта на емблематичния испански дизайнер Пако Рабан (1934 - 2023) по време на поредната сесия на социално-културния проект &bdquo;Вечери на стила&ldquo;. Носители на &bdquo;Златна игла&ldquo; и други талантливи модни дизайнерипрезентираха тоалети, вдъхновени и посветени на испанския дизайнер в столичната галерия &bdquo;Милениум&ldquo;.</p> <p>Водеща на събитието беше Екатерина Свечева &ndash; лице на &bdquo;Златна игла 2022&ldquo;, инфлуенсър и топмодел. В своето слово проф. Любомир Стойков - главен организатор на вечерта в памет на изключителния дизайнер, подчерта: &bdquo;Като човек Пако Рабан - този истински колос на визуалната култура и предизвикателните форми, беше скромен, земен и достъпен. Той никога не изневеряваше на изконната мисия на дизайнера: да провокира, да изненадва и да тласка напред развитието на изкуството мода&ldquo;.</p> <p>Ина Асса &ndash; дизайнер-асистент в студиото на Пако Рабан (2005 - 2006) и носител на &bdquo;Златна игла&ldquo; в категория &bdquo;Дизайнер на годината&ldquo;, даде началото на модното ревю, като предложи шал, който е направен от метално плетиво с лента от камъни &bdquo;Сваровски&ldquo; и датира от 1989 година. Второто произведение, осигурено ни от талантливата наша дизайнерка &ndash; една от сензациите на вечерта, представлява рокля, която е в насипно състояние &bdquo;Направи си сам&ldquo; на неповторимия Пако Рабан. Тя е в А силует, с тънки презрамки и всеки един метален кръг е с отвори за захващане на малки златни пръстени.</p> <p>Фото: &copy; Академия за мода / Петър Станев</p>

, , , , ,
Сравнение на продукти